Att stå inför en renovering är något som många ser fram emot eftersom det innebär att vi har möjlighet att inreda vårt hem precis som vi vill. Även om man har ett bra hum om hur man vill renovera sitt hem kan det vara svårt att hitta inspirationen. En annan anledning till varför man inte känner sig motiverad för att renovera är för att man helt enkelt inte har ett intresse för det och därför kan det vara svårt att veta vad som är modernt just nu. Därför kommer du i den här artikeln att få några tips på hur du kan hitta idéer och inspiration du kan använda sedan när det är dags att renovera. 

Influencers 

På sociala medier finns det många som använder sina konton för att ge inspiration på renoverings-idéer till ditt moderna hem med snickarenimalmö.se.  En av världens största influencers under kategorin renovering och inredning är Mr Kate. På hennes konto får du massor med inspiration och tips på hur du med enkla medel kan renovera ditt hem. Sedan finns det ett flertal svenska influencers under denna kategori. Ett exempel på det är Erika Åberg och är särskilt bra för dig som är intresserad av byggnadsvård och vill få tips och inspiration på hur du kan  tänka för att restaurera och bevara gamla hus och hem. Ett annat exempel på ett konto för dig som vill få inspiration på moderna, skandinaviska hem är instagramkontot Scandinavian Homes som idag har 1 miljon följare. 

Sociala medier 

I det förra stycket berättade vi om några influencers som kan vara värda att följa för att få inspiration till din renovering. I den här delen tänkte vi berätta lite bredare om sociala medier och hur du kan använda dem för att få inspiration och idéer till din renovering. På Instagram finns det många bra konton du kan följa för att få bra exempel på modern inredning. Utöver att det finns  konton finns det hashtags. En hashtag används för att beskriva bilden så att fler hittar till den, så om du exempelvis är intresserad av skandinavisk renovering kan du använda sökfunktionen och söka efter beskrivande hashtags för att få upp massor med bilder du kan inspireras av. 

Ett annat bra exempel på ett socialt medium många använder för att samla inspiration till renoveringen på ett och samma ställe är pinterest. Pinterest är en sida och en app du kan använda för att samla bilder du gillar i olika mappar. Du kan till exempel skapa en mapp för köksrenoveringen. 

Böcker och tidningar 

Förutom att du kan använda dig av sociala medier för att få inspiration till renoveringen finns det många tidningar och böcker du kan läsa för att få all information och inspiration du behöver.